Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Левски няма да събира наеми, за да облекчи местния бизнес

Снимка: БГНЕС

Община Левски няма да събира наеми за времето на извънредното положение у нас като мярка за подпомагане на местния бизнес.

Кметът Любка Александрова съобщи, че Общината се отказва от сумите по договорите за дейност върху общински терени. Това е едно облекчение за местния бизнес. Целта е да се запазят работните места:

"Издавайки заповедта по заповедта на министъра на здравеопазването, съобразих местните особености - на бизнеса, на етническия състав на населението, на навиците на хората, затворени в рамките на епидемията. Обекти, които на практика създават предпоставка за струпване на хора. Които продаваха открита храна, тип "гише", на всички кафемашини, които са на публични площи в града - в интерес на бизнеса е във времето, в което няма да работят, да не плащат наем на Общината. По общо съгласие работим в тази посока, тоест да елиминираме всички възможности, които струпват хората в публичните площи на града и на селата на община Левски."

В общината продължават осигуряването на близо 20 хиляди маски за всички населени места. Те са безплатни за хората.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от