Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО: Мотивите за удължаването на извънредното положение не са добре обосновани

| обновено на 03.04.20 в 15:11

ВМРО изрази несъгласие с мотивите на Министерския съвет за исканото удължаване на извънредното положение до 13 май. Според патриотичната партия те не са добре обосновани, а депутатът Искрен Веселинов изрази мнение пред „Хоризонт“, че удължаването трябва да е най-много до края на април.

Няма анализи, прогноза и стратегия, която да показва как, докога и защо трябва всички български граждани да се самоограничават, а стопанската инициатива на практика е стопирана, се посочва в позиция на ВМРО. За партията остава неясно защо при ескалираща безработица и срив на доходите няма интелигентен анализ и стратегия, която да повиши защитата на уязвимите групи. 

В позицията на партията се посочва още, че е възможен вариант, при който да бъдат защитени възрастните хора и хронично болните. Ако не получат ясни отговори и позиция на изпълнителната власт за исканото удължаване на извънредното положение, от ВМРО ще предложат срокът да бъде до края на април.

„Няма някакъв анализ, няма симулация на епидемията, която да ни убеди, че това би било полезно за всички. Тези ограничения, които всички понасяме, най-вече обикновените хора – мнозина от тях останаха без работа, без доходи… Ние сме за не по-късно от края на април, а след това ако се налага, да го удължим“, каза Искрен Веселинов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна