Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евелина Славкова: Речта на президента е по-скоро популистка

Евелина Славкова
Снимка: Ани Петрова

Речта на президента по-скоро разколеба правителство. Имаше противопоставяне на взетите от правителството мерки и нямаше подкрепа и успокояване на обществото... По-скоро е вид популизъм от страна на президента. Не смятам, че в момента е време да се водят каквито и да било политически битки“. Това коментира пред БНР Евелина Славкова от изследователски център „Тренд“.

По думите ѝ всички искаме това, което казва президентът – да започнем да се връщаме към нормалния си начин на живот, „но това е нещо, което не можем да си позволим“:

Към този момент не може да си позволим нормализиране на живота, защото ще се окаже, че този месец, който вече почти сме вкъщи, ще е бил напразно, защото, както стана в Италия – броят на заразените ще започне да се покачва бързо и с много, а нашата здравна система не може да си позволи по 4000 заразени пациенти на ден“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Славкова подчерта лошите примери, дадени от различни страни по света, които не са взели навреме решения за социална изолация и са увеличили риска от по-бързо разпространяване на вируса сред населението. 

„Рецесията чукаше на прага на света, просто дойде по-бързо заради пандемията. Но сме изправени пред казуса да се запази живота на много хора“.

Интервюто с Евелина Славкова можете да чуете в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!