Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Ако Радев счита извънредното положение за лошо, да наложи вето

Снимка: Facebook профил на Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на критиките на президента Румен Радев за удължаването на извънредното положение.

„Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето, а аз ще извадя ГЕРБ от залата. Да оставим народа без извънредно положени и да го уморим, буквално това е предложил днеска той. Да наложи вето! Вече е като някоя дърта свекърва, ама тея злобните – само ходи и върви след нас. Ние обикаляме България да възстановим производството, да им дадем бизнес, да им дадем на тези хора хляб и някой излезе, дали му листчето, каже пет приказки и се прибере. Защо не му зададохте въпроси? Или нямаше там въпроси! Ето това е цензурата! На третия ден, в който кажат "надолу сме" министърът ще отмени всички заповеди!".

Борисов, заедно с председателя на Оперативния щаб генерал Мутафчийски, бе на посещение в завод в Смолян, който произвежда защитни маски и очила.

Правителството дължи на обществото убедителна информация за ефекта от извънредното положение през първия месец от неговото прилагане. Дългата изолация подлага на изпитания психиката и здравето на хората, а непосилните глоби са неприемливи, смята президентът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!