Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха бивш рекордьор в маратона заради нарушаване на вечерния час

Уилсън Кипсанг е бил освободен под гаранция.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият световен рекордьор в маратона Уилсън Кипсанг от Кения прекара нощта зад решетките, след като бе арестуван за това, че е употребил алкохол и играл билярд с приятели, нарушавайки вечерния час в родината му, съобщиха от полицията, цитирани от БТА.

Кипсанг, който счупи световния рекорд по време на маратона в Берлин през 2013, е полицейски служител, който в момента е с временно спрени права от Лекоатлетическия съюз по интегритет (АИЮ). Той се призна за виновен в съда в петък и бе освободен под гаранция срещу сумата от близо 48 долара.

„Арестувахме Кипсанг и девет други души, включително един от администраторите на клуб Кийлу Ризорт, заради това, че употребяваха алкохол и играеха билярд в 22:00 часа вечерта“, заяви полицейският началник на провинция Итен Джон Мвинзи за Франс прес.

Западен Итен привлича хиляди от елитните кенийски и чуждестранни атлети, които пристигат в малкия град, намиращ се на 2400 м надморска височина, за тренировки за издръжливост.

Кения наложи вечерен час от 19:00 до 05:00 часа в опит да се справи с разпространението на коронавируса в страната. Мвинзи нареди и ареста на 12 атлети, включително двама от чужбина, които тренирали в група в понеделник за нарушаване препоръките за социално дистанциране. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!