Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висшата лига реши: Футбол ще има, когато е безопасно

Челси - Ливърпул
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Висшата лига на Англия обяви, че няма да поднови мачовете до началото на май, а срещи ще се играят отново само при "пълната подкрепа на правителството и когато медицинските указания позволят това" поради пандемията от коронавирус. Футболът във Великобритания беше временно спрян до 30 април заради избухването на пандемията от COVID-19.

В изявление се посочва, че приоритет на Лигата е здравето на състезателите и феновете. Решението за датата на подновяване на мачовете ще бъде взето по-късно след консултация с всички заинтересовани страни, както и с правителството на Обединеното кралство. Възобновяването на първенството е възможно само ако съответните медицински служби го одобрят.

"Сезон 2019/20 ще се поднови, само когато е безопасно и уместно да се направи това. Висшата лига работи в тясно сътрудничество с целия професионален футбол в страната, както и с правителството, публичните агенции и други заинтересовани страни, за да се гарантира, че ще се стигне до съвместно решение", се казва в изявление на Висшата лига.

Лигата обяви също, че ще дари 20 милиона лири (24,5 милиона долара) на Националната здравна служба на Великобритания (NHS), за да помогне в борбата срещу пандемията от коронавирус.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени