Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кампания за набиране на средства за крайно нуждаещите се провежда в Стара Загора

Снимка: архив

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова бизнеса в града да участва в благотворителна кампания за набиране на средства за крайно нуждаещите се. 

Общината и Сдружение „Брат за брата“ организират и приемна за хората останали без работа и средства за препитание. Основната група, която ще бъде подпомагана, са гражданите останали без работа, самотни майки, възрастни хора и семейства с деца. 

Целта е да се осигуряват продукти от първа необходимост и лекарства за нуждаещите се. От понеделник - 6 април, гражданите ще могат да се обръщат на специален телефон към представител на сдружението и да заявят молба за социална помощ. Ще бъде създадена комисия за разглеждане на молбите, в която ще участва и директорът на "Социално подпомагане" Павлина Делчева. Т

я ще помогне за отсяването на кандидатите и за да се избегнат злоупотребите, заяви кметът Живко Тодоров: "Тези пари ще отидат директно за хора в нужда". Трайно безработните могат да се обръщат към други организации, изрично подчерта кметът. Той обеща лично да дари средства и призова по-имотните граждани към милосърдие.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!