Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазар за продажба на фиданки и зеленчуков разсад в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Пазар за продажба на фиданки и зеленчуков разсад организира Общината в Кюстендил.

Кюстендилски производители на фиданки от овощните видове и разсад за зеленчук ще могат да продадат продукция за засаждане.

Пазарът се организира след многобройни сигнали от овощари и градинари, че кампанията им е пред провал заради извънредното положение и мерките срещу коронавируса.
Пазарът ще бъде организиран на пространна площадка и при засилени мерки за сигурност, а на него ще се допускат само търговци и купувачи с маски.
Търговия с други стоки, семена и храни няма да се допускат, отбеляза кметът на града Петър Паунов.
"На всеки час продавачите ще дезинфектират собственоръчно масите под контрола на колегите от общинското звено и всички хигиенни изисквания. В края на деня ще се дезинфектират всичките маси изцяло, за да могат на другия ден отново сутринта дезинфектирайки ги да могат да предложат продукцията. Искаме тези хора да могат да си реализират продукцията и максимално домашните им градини да бъдат засадени, защото земята ни храни".
Производители на ранен зеленчук не само от Кюстендилско, а и от целия Югозапад, се оплакват, че реколтата им от оранжериите, която е в много добро качество, ще се похаби и изхвърли заради слабите продажби при карантината, затворените заведения и ограниченията при придвижването на гражданите. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна