Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под карантина са две отделения на Кюстендилската болница

Снимка: Кирил Фалин, БНР

Под карантина са две отделения на Кюстендилската болница - по неврология и по пулмология, където през последните дни бяха констатирани случаи на заразени с коронавирус. 

57-годишен невролог от Кюстендилската болница е с коронавирус, медикът се лекува у дома, съобщи тази сутрин кметът на града Петър Паунов. Неврологичното отделение е под карантина. Така в здравното заведение петима лекари, 12 сестри и 7 санитарки са под 14-дневна карантина, след като в пулмологията и неврологията бяха констатирани пациенти с Covid-19. 

Екипът на болницата е свръхнатоварен, каза още Петър Паунов:

"Ако още един болен се появи, не дай Бог, някое от другите отделения се запечата, ние вече сме изправени пред затваряне на болницата. Това е проблем, защото в тези отделения вече няма къде. Инсултно болните сега отиват в друго отделение, но ние нямаме до безкрай отделения. Затова е много важно да нямаме случаи повече".

В специализираното отделение на болницата сега са двама пациенти с коронавирус - жена, общопрактикуващ лекар от града, чийто съпруг почина от Covid-19 и 84-годишна жена - майката на първия починал от заразата в града мъж. Състоянието на двамата с коронавирусна инфекция в Кюстендилската болница е стабилно. 

Трима са починалите от заразата досега в града.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна