Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници от Горско стопанство "Рилски манастир" в готовност да доставят храни в достъпни села и махали

Снимка: rilskimanastir.org

Работниците в Горско стопанство "Рилски манастир“ имат готовност да доставят храни и лекарства на нуждаещи се в отдалечените и трудно достъпни села и махали в общините Рила и Кочериново, каза директорът на стопанството инж. Георги КабзималскиВече са направени срещи с двете общински управи за създаване на необходимата организация, добави той.

И двете общини не разполагат с необходимите високопроходими автомобили, както и с хора, които биха могли да изпълнят доставки до отдалечените махали в някои от селата, които са планински и до тях се стига по стръмни пътища. Това ще свършат горските. Те познават и отлично района, отбеляза инж. Кабзималски. 

Същата готовност да се включат в доставянето на необходимото за подаващи сигнали в условията на извънредното положение и мерките срещу епидемията заявиха на среща с кмета на общината инж. Методи Чимев и от Горско стопанство "Дупница". Едно от отдалечените села в района е Цръвище, община Кочериново. Според коментари, от това село е родословието на председателя на Националния оперативен щаб за борба с корона вируса генерал Венцислав Мутафчийски. Генералът ходил там, разказват по Рилското корито.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!