Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 се записаха за участие в БФБ е-баскет лига

Снимка: БФБ

Двеста и дванадесет геймъри се записаха за участие в БФБ е-баскет лига. Крайният срок за попълване на регистрационната форма за състезанието изтече снощи в 19:00 часа. „

Участниците ще бъдат разпределени в 8 групи с по 32 отбора. Интернационалната група ще бъде запълнена изцяло с геймъри от цял свят. Останалите 180 състезатели ще влязат равномерно по 25-26 в група, а празните места ще бъдат запълнени с виртуални отбори, генерирани от игровата конзола с предварително зададени от администраторите параметри“, съобщи Виктор Кирков, ръководител на проекта БФБ е-баскет лига. 

Първоначално всяка група ще бъде разделена на 2 дивизии, в които всеки отбор ще играе срещу всички останали. Ще последва квалификационна фаза с плейофи, въз основа на която ще бъдат определени шестнадесетте финалисти в турнира.

Оказва се, че най-много са геймърите в състава на Балкан в НБЛ. За шампионите участие са заявили черногорският център Михайло Секулович, младежкият национал Марин Маринов и Ивко Ивков. „Зелените“ имат и много силно подкрепление от чужбина, след като с Балкан ще играе и националът от гръцкия Олимпиакос Александър Везенков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна