Eмисия новини
от 07.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Учителите пишат оценки на ученици за дистанционно предаден материал

Снимка: Росица Стайкова

От днес учителите поставят текущи оценки на учениците за материала, който са им преподали в дистанционна форма на обучение. Пред „Хоризонт“ от просветното министерство уточниха, че оценяването по места ще зависи от педагозите и че в условията на извънредно положение от тях няма да се изисква да са поставили минимален брой оценки на учениците по всеки предмет, както е по принцип.

Оценяването на учениците в електронна учебна среда ще се случва по същия начин, както когато те са в клас, обясни Евгения Костадинова – директор на Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в просветното министерство.

„Писмени изпитвания, написани домашни работи, изпълнени задачи, резултати от проекти“, изброи тя.

Министерството на образованието и на науката няма да спуска инструкции на учителите за оценяването, а ще се довери на техния опит в това отношение.

Учениците без достъп до интернет и без компютри, които учат от хартиени учебници и пишат в традиционните тетрадки, също ще бъдат оценявани.

„Така както това се случва и в ежедневието“, каза Евгения Костадинова.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от