Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хьон Мин Сон влиза в казармата в Южна Корея

Южнокореецът Хьон Мин Сон ще отбие военната си служба.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Тотнъм Хьон Мин Сон ще започне период на задължителна казарма в родната си Южна Корея, докато Висшата лига все още е преустановена заради пандемията от коронавирус, съобщиха от пресслужбата на „шпорите“.

Сон, който се завърна в Южна Корея в края на март, в момента е под карантина и ще стартира службата по-късно този месец. 27-годишният футболист, който е извън игра заради фрактура на ръката от февруари насам, трябваше да изпълни военната служба пред 21 месеца, но се размина, когато изведе Южна Корея до злато на Азиатските игри през 2018.

„Клубът потвърждава, че Хьон Мин Сон ще изпълни задължителната си военна служба в Южна Корея този месец. Нашият медицински щаб е в редовен контакт с него. Той приключва възстановяването си след фрактурата на ръката, която получи при нашия успех над Астън Вила с 3:2 на 16 февруари и продължава да тренира“, се казва в изявление на лондончани.

Тотнъм, който бе осми в таблицата, когато първенството бе спряно, заяви, че Сон ще се завърне в Лондон след края на казармата си през май. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна