Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ню Йорк отново с рекорден брой жертви на коронавируса

Броят на нюйоркчаните, починали от коронавирус, се е увеличил от 4 758 на 5 489, съобщи губернаторът на щата Андрю Куомо пред медиите.

През изминалите 24 часа са регистрирани нови 731 случая на инфекция с новия коронавирус. Това е най-високата дневна ставка, заяви Куомо на пресконференция, излъчена на страницата му в Tуитър.

"Лошата новина е, че броят на нюйоркчаните, починали от коронавирус, се е увеличил от 4 758 на 5 489. Това е най-значителното ежедневно увеличение", призна губернаторът.

„Броят на хоспитализациите се е увеличил от 358 на 659 на ден, но средната цифра е спаднала за три дни, което е добра новина“, каза Куомо. 1 224 души са били изписани от болниците през изминалия ден в сравнение с 1179 през предишния. Според Куомо броят на заразените в щата е нараснал до 138 836 и остава най-високият в страната. Ню Йорк е следван в мрачната статистика от щатите Ню Джърси, Мичиган, Калифорния, Луизиана и Масачузетс.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя нарече „добър знак” намаляването на дневния брой на смъртните случаи в Ню Йорк. Намалението се оказа временно и все още не се е превърнало в стабилна тенденция.

В Съединените щати, според университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на резюмета на властите в страната, СЗО и други официални източници, са регистрирани повече от 378 200 случая на коронавирусна инфекция. 11 830 души са загинали, а 20 003 са се възстановили. Информацията е на БГНЕС и ТАСС


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна