Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Ангел Кунчев инспектира кооперативните пазари в Пловдив

| обновено на 08.04.20 в 09:55

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев ще инспектира кооперативния пазар в Пловдив. 

Той ще провери изпълнението на противоепидемичните мерки, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, според която всяка община трябва да създаде необходимите условия за предотвратяване разпространението на коронавируса в тях, като осигури допълнително пространство, прегради и служители на входа за контрол на достъпа. 

Доц. Кунчев ще се срещне с областния управител Дани Каназирева, директора на РЗИ д-р Ваня Танчева - Манчева и лекарите от кризисния щаб. Очаква се те да инспектират Четвъртък пазара, а по-късно д-р Кунчев ще посети и фабрика в село Стряма.

По този повод директорът на ОП „Общински пазари“ Запрян Тодоров съобщи, че от средата на март на тържищата в Пловдив действат строги мерки - продавачите работят с предпазни облекла, дезинфекцират се пазарите всеки ден, а клиентите не пипат стоката, а се обслужват от наемателите. "Те са предупредени, че ако не спазват заповедта, ще прекратим договора им", обясни Тодоров.

По думите му хората са съвестни и мерките се спазват. В контрола, специално на Четвъртък пазара, помагат и служителите на "Общинска охрана", които се намесват, ако има струпване на хора и дистанцията от около 2 метра между тях не се спазва. 

Смятам, че хората са разумни и спазват правилата, допълни директорът на "Общински пазари". 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!