Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Учителят Филип Филипов: Всички сме свързани

Филип Филипов, учител в ПМГ "Акад. Иван Ценов" във Враца
Снимка: Ива Антонова

"Сега е времето, когато трябва вкъщи да пеем, да сме весели, да философстваме, учейки всички плодове на обществознанието и на познанието, и много да спортуваме вкъщи." Това ни казва Филип Филипов, учител в Природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов" във Враца.

Наложеният модел на обучение от разстояние премести урочите по физическо възпитание от салона, пистата и спортната зала във виртуална класна стая.

"Качваме различни материали, различни презентации по различни видове спорт с история на дадения индивидуален спорт или, да речем, спортни дисциплини, след което правило, знание, комплекси упражнения, набори за загрявка, различни модификации, разфасовки за отделните мускулни групи", обяснява Филип Филипов.

Сега трябва да разберем, че всички сме свързани. В такива рискови ситуации оценяваме какво означва другият за нас, твърди преподавателят.

"Трябва да се обичаме, да се почитаме, да се уважаваме. Защото най-умното нещо, което тази болест ни докара, е да помъдреем и да разберем, че абсолютно всички сме си нужни един на друг", подчертава учителят. 

Филип Филипов е и родител и ежедневно преживява затрудненията да се обучава онлайн. "Сутрин от 8.30-9.00 сме във виртуалната стая. Да ви призная, че понякога до 18.30- 19.00 вечерта сме там." 

"Имаме чудесни учители", споделя Филип Филипов. 

Интервюто можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от