Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч започна онлайн програма за култура

Снимка: БГНЕС

Във времето на социална изолация, когато културните събития станаха невъзможни, Община Ловеч започна да излъчва онлайн материали, подготвени от различните културни институти в града. Инициативата е под наслов „Culture non stop! Stop coronavirus!“ (Култура безспир, спри коронавируса!).

Идеята е чрез видеострийминг да се излъчват материали на различни културни институции – музеи, художествени галерии, исторически обекти, библиотеки и други, които да разказват за забележителностите и културните ценности на Ловеч. 

Материалите ще бъдат подготвяни съобразно съществуващите в момента разпоредби и ограничения във връзка с борбата с коронавируса и всеки репортаж ще завършва с призив гражданите да останат по домовете си.

Видеоматериалите ще се излъчват във вторник и в четвъртък от 10 часа и могат да бъдат гледани на официалния профил на Община Ловеч във фейсбук. След като бъдат излъчени, записите ще бъдат достъпни и по всяко друго време, ще може да се споделят и така да разказват за културните събития в града.

Културната онлайн програма представи в „Артефир“ Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна