Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да покажем любимите си книги в #НасамеСМоятаБиблиотека

Снимка: Цветелина Белугова

Дигиталното и аналоговото изкуство отдавна намериха начин да живеят заедно в ежедневието на хората. Така е и с книгите. В дните на физическо дистанциране и оставане у дома, все повече хора се сещат за своята библиотека. Там удобно, от много време насам, ни чакат любезно томчета с произведения. Такива, които отдавна отлагаме да прочетем. 

В духа на настоящите трудни дни, Столичната библиотека подема нова инициатива. Тя се провежда в онлайн пространството - достъпно за голяма част от нейните читатели. Проектът се нарича "Насаме с моята библиотека", а идеята е обсъждана с писателя Георги Господинов още преди две години, и ето че идва времето за нейното осъществяване.

"Наистина за нас е много важно да видим какво четат и какви са библиотеките не само на нашите читатели, но и на нашите приятели писатели, които се включиха в тази инициатива, на много интелектуалци, учители и деца. Надяваме се да получим интересни фотографии. По-нататък идеята ще се развива, защото смятаме да направим от най-интересните снимки книга, включително и с разкази за библиотеките от авторите на снимките", разказа пред Радио София директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова

Всеки слушател и читател може да се включи в кампанията, като сподели снимки на своята библиотека на фейсбук страницата на библиотеката с хаштаг #НасамеСМоятаБиблиотека.

Георги Господинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!