Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фитнес инструктор: Физическото натоварване без почивка води до стрес

| обновено на 10.04.20 в 11:47
Снимка: Pixabay
Физическото натоварване без почивка води до стрес, казва Димитър Димитров – сертифициран фитнес инструктор. Според него, в момент на изолация, движението е важно, но трябва да залагаме и на кардио тренировки, ако целта ни е да не пропускаме нито ден.

20-минутните тренировки всеки ден са подходящи за поддържане на тонуса, но трябва да изберем кардио упражнения или да се стремим да натоварваме различна мускулна група, за да не се контузим. Когато се пренатоварим, в организма ни се натрупва хормонът - кортизол, който е отговорен за стреса.

Продължителните и по-натоварващи тренировки правят мускулите в нашето тяло по-издръжливи и по-здрави. Стига да позволим на организма да си почине след тренировка, резултатите ще са налице. Около 48 часа са нужни за възстановяване, коментира още Димитър.

„Четирите основни парчета от пъзела за да се чувстваме добре са физическа активност, правилно хранене, хидратация и почивка и възстановяване“, казва той.

Още полезна информация и тренировки с Димитър, може да намерите на ФБ страницата на Fit Team Impact.

Кои са останалите парченца от пъзела, за да се чувстваме пълноценни и в добра форма, чуйте от разговора с Димитър Димитров в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!