Eмисия новини
от 20.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Музикалният театър се включва в инициативата „Заедно в кризата”

Звездите на оперетата и мюзикъла ще общуват с публиката онлайн

Снимка: Музикален театър

Националният музикален театър вече е част от инициативата „Заедно в кризата - Класическата музика в България онлайн”. Нейното начало поставиха БНР и Софийската филхармония с идеята музикалните културни институции да обединят усилия в обща програма за онлайн присъствие в културния живот на страната по време на извънредното положение.

Всяка седмица театърът ще представя във Фейсбук страницата си - Държавен музикален и балетен център-София  и на сайта си звездите на театъра. Зрителите ще гледат техни онлайн откровения, заснети в домашни условия. Те ще са придружени с откъси от изпълнения на артистите от емблематични спектакли, избрани от Фонда на Националния музикален театър.

На 11 април от 11:00 часа е първата част от онлайн срещата със символа на оперетната музика в България солиста Александър Мутафчийски.

„Ние, артистите на Националния музикален театър „Стефан Македонски” заедно с класическите музиканти на България ви казваме – останете си вкъщи! И нека бъдем онлайн заедно в кризата!”- призовава от името на театъра солистът Александър Мутафчийски.

Още за избора на Музикалния театър да участва в инициативата и програмата, която ще предложи на публиката чуйте в интервюто на Катя Василева с директора му Марияна Арсенова.

Срещи са предвидени и за следващите съботните дни в 11 часа.
Тогава ще се срещнем и с артисти от по-младото поколение на музикалната трупа.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от