Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестима от Борда на директорите на Барселона подадоха оставка

Бартомеу е причината за напускането на шестимата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският шампион Барселона беше завладян от турбуленция, след като днес шестима членове на Борда на директорите подадоха оставки, критикувайки оперативната работа в клуба след скандал в социалните медии и неясните финансови последици от коронавирусната криза.

Двама от четирите клубни вицепрезиденти са в това число: Емили Русад и Енрике Томбас са подали оставка, а след това са били последвани от членовете на борда Силвио Елиас, Жозеп Понт, Жорди Калсамилия и Мария Тешидор. Така в Борда остават 13 членове.

В писмо до феновете директорите посочиха с пръст към президента Жозеп Мария Бартомеу и изразиха съмнения относно способността на Борда да се справи с последиците от пандемията, която намали доходите и доведе до намаляване на заплащането на 70% от играчите.

Те поискаха Бартомеу да насрочи по най-бързия възможен начин президентски избори, а също така разкритикуваха решението му да ангажира трета страна по-рано през годината- външната пиар агенция I3 Ventures, която да следи какво се пише в социалните мрежи за Барселона и да трие неудобните писания и дори да създава фейк-профили, които пък да пишат положителни мнения

Самият Бартомеу отрече обвиненията, че компанията създава акаунти в социалните медии, за да атакува неговите опоненти в предстоящата битка за президент, но така или иначе прекрати договора на клуба с фирмата. От агенцията също отрече всякакви нарушения при работата си във Фейсбук, Инстаграм и Туитър по този въпрос.

"Стигнахме до този момент, защото не можем да променим начина, по който управляват клуба. Барселона ще бъде изправена пред сериозни предизвикателства в бъдеще, особено в ерата след пандемията", се казва в писмото, което се появи в испанските медии в петък.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени