Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учителка представя на децата Covid-19 с песни и стихчета

Снимка: Личен архив

Детската учителка Яница Маринова създаде сайт, в който чрез песен и стихчета представя коронавируса по достъпен за децата начин.

Хубаво е да се говори на нашите деца, че това е моментно състояние, че това е един филм, който рано или късно ще свърши, разказа Яница в предаването „Хоризонт за вас“:

За коронавируса трябва да се говори по детски. Създадох детска песен Covid-вирус, в която на български разказвам как вирусът се разпространява бързо, но как у дома, играейки си с мама и татко, заобиколени от игра и прегръдка, можем да преминем през този период“.

Яница Маринова има и канал в YouTube.

Защо децата трябва да знаят за Covid-19?

„Защото са любопитковци. Те дори преди нас знаят отговорите на много въпроси. Те не могат да бъдат изолирани от глобалната картина. Растат в условие на свръхинформация и свърхпотребление и ние сме тези, които трябва да отварят прозорците на света пред тях, но с идеята да замаскираме действителността, а обратното. Ние сме отговорни за тяхното бъдеще и то се случва днес, в условията на карантина“.

Според Яница е добре една неприятна на пръв поглед ситуация да бъде превърната във възможност, в иновация в нашето общуване, във възможност да прекарваме пълноценно повече време заедно.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна