Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Крис Фруум е възстановен след тежко падане

Крис Фруум
Снимка: Архив / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският колоездач Крис Фруум заяви, че е почти напълно възстановен след тежкото падане по време на състезание във Франция през лятото на миналата година. Той пострада сериозно, след като загуби контрол при висока скорост по време на четвъртия етап от Критериума Дофине на 12 юни. В следствие на инцидента той беше откаран в болница с увреждане на гръбнака и фрактури на десния лакът и на бедрената кост, както и на няколко ребра.

"Възстановяването ми върви доста добре. Мога да кажа, че почти приключи. Все още правя някои специални упражнения, за да подсиля дясната страна на тялото ми, която нараних при падането, но като цяло мога да тренирам нормално и се чувствам добре", коментира 34-годишният Фруум. 

Британецът в момента е в южна Франция, където се готви самостоятелно по време на периода на карантина заради пандемията от COVID-19. Фруум е печелил трите най-големи обиколки по колоездене. Той има четири победи на Тур дьо Франс (2013, 2015, 2016 и 2017 година), два пъти триумфира във Вуелтата на Испания (2011 и 2017) и веднъж в Джирото на Италия през 2018 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна