Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма заразени с Covid-19 в ромските квартали на Пловдив

Няма болни в ромските квартали на Пловдив, няма напрежение. Гражданите там спазват изискванията и мерките, наложени от изнъредното положение, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той обясни, че има патрули на МВР и на общинска полиция. 

Кметът на Източен Иван Стоянов каза за Радио Пловдив, че работят паралелно с VI-то РУ на МВР . В района се спазват мерките, има засилено полицейско присъствие от 13 март, има патрули на моторизирани полицаи, други с кучета, проверяват се всички карантинирани в Столипиново, магазините са с намалено работно време. 

Избягва се струпването на хора. Кметството заедно с шестима доброволци дезинфекцират по входове, магазини, спирки, пейки и места с пешеходци. Има завърнали се от чужбина, но те спазват карантината, защото се проверяват на адрес от МВР. Няма болни роми, някои от хората със симптоми на грип са преминали през  новооткрития кабинет в ДКЦ „Изток“. Лекарите са съобщили за прегледани осем човека, но без коронавирус. В кабинета работят общо 19 лекари, сестри и доброволци.

Според кмета Здравко Димитров затоплянето на времето ще бъде проблем:

"Има органи на реда и мисля, че ще се справим, това важи за всички, сами да се пазим едни други. На Великден ще бъда със семейството си, ще обиколя града и за малко ще отида на църква, но няма да е както е било. Господ е във всеки един от нас, светли празници и спазвайте указанията, и това ще мине, дано е по-кратък този период, през който минаваме всички", заключи кметът на Пловдив.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени