Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Уотфорд се съгласиха на редукция на заплатите

Капитанът на Уотфорд Трой Дийни оповести решението.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Английският Уотфорд намали заплатите на играчите си, след като ръководството на клуба и отбора постигнаха споразумение по въпроса. Процентът на сваляне на възнагражденията не се споменава.

"Изминаха няколко седмици, в които водехме деликатни преговори с играчите, ръководството и аз в качеството си на посредник", заяви капитанът на тима Трой Дийни.

"Никой, който и да е той и каквото и да работи, не би бил щастлив да му намалят заплатата. Но здравият разум и разбирането на ситуацията ни помогнаха да намерим общо решение за намаляването на нашите възнаграждения в краткосрочен период", каза още Дийни.

Уотфорд в момента е на 17-о място в класирането с 27 точки и избягва зоната на изпадащите само по допълнителни показатели. Но отборът може да се гордее, че за момента единствен нанесе поражение на лидера Ливърпул и то с 3:0.

Към момента английската Висша лига разглежда варианти за доиграване на сезона, но как и кога ще започнат мачовете няма никаква яснота заради върлуващия коронавирус.

Футболистите на Саутхямптън, Уест Хем и Шефирд Юнайтед вече се съгласиха на частично намаляване на заплатите, докато Арсенал в понеделник съобщи за 12.5-процентово намаление на плащанията.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна