Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева: Време е да осмислим нещата, не всичко е даденост

"Странно ми. Стоим си вкъщи. В последните няколко седмици всичко около нас се промени и то коренно. Сега имаме време да осмислим живота си и да видим как до сега доста от нещата сме ги приемали за даденост и не сме ги оценявали“, това сподели специално за БНР Екатерина Стратиева – трикратната европейска шампионка в дисциплината рали при жените по повод въведеното у нас извънредно положение и пандемия от Covid-19 и допълни:


„Сезонът в автомобилния спорт не успя да стартира. Броени дни преди колата да тръгне за Португалия получих мейл, че състезанието се отлага за септември. Няколко дни след това и в България обявиха извънредно положение. Освен рали Азорски острови беше решено и втория кръг от европейското първенство да бъде отложен за 6 декември. Състезанието, което е предвидено за края на месеца в Латвия също е преместено, но за юли. Ралито в Полша също е отложено, но за август. Заради кризата и положението в Италия смятам, че надпреварата в Рим няма да се проведе тази година.

Има информация и за рали Барум. Ако ситуацията се нормализира до края на август състезание ще има, ако не, то организаторите ще го откажат. За тях това издание ще е юбилейно и те са подготвили изненади за пилотите. Самата надпревара е предвидено да бъде в друга конфигурация, да се доближи до кръг от световния шампионат с повече километри. За това, ако ситуацията не се нормализира рали Барум ще бъде отложено за догодина, за да го проведат като хората. Според мен тази година ще бъде много трудна от финансова гледна точка, както за организаторите на състезания, така и за пилотите“, завърши Екатерина Стратиева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна