Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дезинфекцират касовите салони на данъчните служби

Може да платите и на място, но онлайн е по-лесно и безопасно
Снимка: Архив

Касовите салони на всички районни отдели "Общински приходи" ще бъдат дезинфекцирани всекидневно срещу бактерии и вируси със специални бактерицидни UV лампи с озон. Уредите са закупени, за да се осигури по-голяма безопасност за здравето на служителите, които работят непрекъснато с граждани, допълват от Столичната община.

Въпреки извънредното положение на ден през отдел „Общински приходи“ на район "Витоша" например минават средно по 250 души, които плащат местни данъци и такси, или си вадят различни справки и документи. Такъв е потокът от граждани и през останалите 21 районни отдела в София.

Още в първите дни на кризата с Covid-19 Столичната община осигури за служителите в данъчните отдели необходимите дезифектанти и предпазни средства. Лампите допълнително унищожават бактериите и вирусите в цялото помещение. Те ще бъдат пускани по време на почивките на служителите, защото, докато излъчват, в салона не бива да има хора.


Освен тези мерки вече се провеждат изследвания с бързи тестове за Covid-19 на всички служители на дирекция „Общински приходи“.

Броят на плащаните онлайн местни данъци и такси в София се е увеличил от началото на кризата с коронавируса. Въпреки това по-голямата част от столичани предпочитат да плащат местните си данъци и такси на каса или по банков път.

В седмицата преди Великден на каса са внесени общо 1,9 млн. лв., а през интернет страницата на Столична община постъпленията са общо 142 800 лв.

Както е известно, до 30 юни е удължен срокът за първата вноска на такса битови отпадъци, както и 5% отстъпка при плащане в пълен размер на местните данъци за недвижими имоти и МПС. Независимо дали внасяте на части или напълно местните си задължения, най-удобният и безопасен начин за плащане, без чакане, е през портала на Столичната община.

Плащания могат да се правят и през банки и финансови посредници, с които Столична община има договори.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна