Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП внася предложения за защита на доходите при извънредно положение

Парламентарната група на БСП ще внесе следващата седмица нови предложения в закона за извънредното положение, свързани със защитата на работните места и доходите на българските граждани. Това коментира за „Хоризонт“ депутатът Христо Проданов.

По думите му от икономическите мерки на правителството се възползват единствено големите фирми.

„Фигурират фирми, които миналата година са декларирали чиста печалба над 20 милиона лева. Смятате ли, че е справедливо, че е достойно фирма, която миналата година е реализирала 20 милиона печалба, тази година два, три месеца да не може да поеме заплатите на своите служители, а трябва да отива на помощта на държавата. Мерките, които в момента правителството предлага, са насочени предимно за големите фирми, а в същото време гражданите, които са в крайна нужда, изпаднали в беда, се предлагат само кредити“, каза Проданов.

БСП настоява в Закона за извънредното положение да се представи ясен план за излизане от кризата.

„Започват се все повече и повече разхлабване на мерките, икономиката понася все по-големи и по-големи щети. Това, което ние смятаме от БСП, е, че трябва да се направи ясен план за излизане от кризата постепенно, по дати, с мерки, със средства, така че наистина хората да имат яснота до края на май, до края на юни какво ги чака. А кога ще има заседание на Народното събрани,е в парламентарната република България знае единствено и само един човек и той се казва Бойко Борисов“, каза депутатът от БСП Христо Проданов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна