Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЛС превежда 5000 лв. за семейството на починалата лекарка от Сливен

| обновено на 02.05.20 в 12:20
Снимка: БТА

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лв. ще бъде направена от Български лекарски съюз за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта.

В моменти като този по-важно от всякога е да останем заедно и да си помагаме! По-важно от всякога е да бъдем сплотени като съсловие и като общество и да не оставаме безучастни към болката на другите! По-важно от всякога е да покажем, че заедно можем да се справим и да помогнем! Подробности за дарителската сметка и как може да бъде помогнато на семействата и близките на починалите медици, ще бъдат оповестени в началото на седмицата", се казва в съобщението на БЛС..

Българският лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството и близките на починалата д-р Илияна Иванова, както и на колегите ѝ от МБАЛ - Сливен.

Светла ѝ памет!

Доктор Иванова е  лекувала болните от коронавирус в Инфекциозното отделение на Областната болница, в Сливен.

Кметът на Сливен Стефан Радев поднесе съболезнования на семейството, близките и колегите на починалата от коронавирус лекарка от Инфекциозното отделение на Областната болница д-р Илияна Иванова. Той направи това на личната си страница в социалната мрежа. „В борбата за живота на другите тя напусна този свят, за да остане в сърцата на всички, които я познаваха и обичаха,“ написа кметът на Сливен.
 
43-годишната д-р Илияна Иванова е първият лекар в страната, починал от Covid-19. Инфекционистът е шестата жертва на заразното заболяване в Сливен. Тя е работила заедно със съпруга си в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински. Болни от коронавирус се лекуват и в Инфекциозното отделение на Военна болница, в готовност за приемане на пациенти са и двете частни след разпореждане на Министерството на здравеопазването. Общо 49 души са заболелите в областта, 20 са излекуваните.

Още двама души са починали в страната вследствие на заразяване с коронавируса през последното денонощие.

Единият починал е мъж на 64 г. от Смолян с придружаващи заболявания - ХОББ и исхемичен инсулт, и мъж на 65 г., починал в МБАЛ - Сливен с белодробно онкологично заболяване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна