Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МБАЛ - Шумен спешно търси медици

Снимка: Радио Шумен

МБАЛ - Шумен отново се обръща към всички медицински лица, работещи в други лечебни и здравни заведения, за помощ. Те могат да започнат работа в шуменската болница срещу заплащане.

„Това, което се наблюдава в областта от началото на епидемията от Covid-19, е, че голяма част от работещите на допълнителен трудов договор в „МБАЛ - Шумен“ АД се оттеглиха или по собствено желание, или по разпореждане на своите работодатели. Това затруднява сформирането на денонощните графици на екипите в стационарните отделения при сравнително спокойна епидемична обстановка. Застрашено е бъдещето на спешната медицинска помощ в областта. Може би е време да преосмислим структурата на здравната мрежа на национално и областно ниво“, пише ръководството на шуменската болница в сайта на лечебното заведение.

От болницата изказват благодарност на всички свои служители, които въпреки напрегнатата работа в „МБАЛ – Шумен" АД, се стремят да изпълняват съвестно своите задължения.

Оттам съобщиха още, че от взетите през почивните дни четири проби на хоспитализирани пациенти няма положителни за Covid-19.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна