Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Самоизолацията преоткрива гледките през прозореца

Снимка: Facebook/ Гледка през прозореца
В тези времена, в които да останеш вкъщи означава да спасиш живот, всички сме принудени да забавим темпото. Настъпващото хубаво време ни приканва да излезем навън, но на първо място, да излезем по-бързо от хватката на новия коронавирус Covid -19 ни дава нова перспектива на гледката през прозореца.

"Споделете я с нас. Направете снимка на това, което виждате. Нека вашият прозорец бъде и наш" ни казват създателите на фейсбук групата "Гледка през прозореца", която само за няколко дни събра над 10 хил. последователи и продължава да се радва на изключително голям интерес.

Българи от страната и света ежедневно споделят снимки на гледката от своите прозорци с идеята да преодолеем социалната дистанция по-лесно заедно.

“Идеята дойде доста спонтанно, тъй като си седим вкъщи затворени. За щастие една част от хората работят от вкъщи, друга част в момента се чудят какво да правят.

Идеята на групата дойде с цел да има едно приятно място в интернет пространството, където в момента прекарваме доста повече време отколкото преди това, то да не бъде обвързано с темите за коронавируса, които ни заливат навсякъде, както и с политически теми.

Просто искахме да повдигнем настроението на хората, да видят едни красиви гледки и да ги пренесем макар и виртуално до кътчета в България и чужбина, където в момента няма как да отидат”, обяснява 
Емилия Маринова, която е част от създателите на групата.

Още за позитивната инициатива чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна