Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Грийнпийс" организира онлайн прожекция на документалния филм "Как да променим света"

Снимка: Pixabay
По повод деветия си рожден ден, "Грийнпийс" България организира онлайн прожекция на документалния филм "Как да променим света", който ще бъде излъчен тази вечер от 19.00 ч.. Прожекцията ще се превърне във филмов маратон, който ще продължи през следващите 24 часа.

На 5 май ще има и официална среща с автора и продуцент на филма Джери Ротуел. Всеки, желаещ да гледа филма и да се срещне виртуално с продуцента, може да му зададе въпроси и да стане част от дискусията "Как да променим света".

“Филмът е документален и е за историята как група хора могат да се съберат и наистина да променят много неща в света. Много на мускули, с много ентусиазъм. Филмът не спестява и конфликти между личност, но в крайна сметка “Грийнпийс” в света е една организация почти на 50 години. В България станахме на 9 години на 3 май. Филмът си заслужава”, казва ръководителят на "Грийнпийс България" Деница Петрова.

Още за 24-часовият филмов маратон и срещата-дискусия с автора му - чуйте в звуковия файл от разговора на Яна Спиридонова с Деница Петрова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени