Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата не ме търси, обяви Васил Божков

Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Васил Божков обяви в интервю за бТВ, че продължава да се намира в Дубай и че е бил около 3 седмици в местен затвор, но е бил освободен, след като "местните власти разбрали, че нещата не са такива, каквито ги представя българската прокуратура". Божков има 11 обвинения в България и е обявен за издирване.

Той потвърди, че с него в Дубай е и Георги Попов, с когото заедно са акционери във футболния клуб "Левски".

Според Божков никой от българската прокуратура не го е търсил, въпреки че телефонът му е постоянно включен и той отговаря на всички обаждания.

Бизнесменът добави, че има притеснения за сигурността си, ако се върне в България.

В телевизионнотно интервю Божков обяви, че финансовият министър няма как да не е знаел за законови несъответствия, с които бизнесменът обяснява някои от обвиненията срещу него:   

"Всичките ми контакти по този бизнес са били с Влади Горанов лично. Съвременните мутри какво казват: "Ще решим проблема, трябва да ни плащаш". После казват "Давай бизнеса или идваме с бухалките". А бухалките са Прокуратурата, ДАНС и НАП. Знаете ли кое е общото между онези мутри и тези - Борисов! И тогава беше, и сега. Различното е Пеевски - седи в сянка като паяк и дърпа конците".

Божков нарече главния прокурор Иван Гешев "талибанин" заради отношението към конфискуваните артефакти от колекцията на бизнесмена. 
В отговор Финансовият министър Владислав Горанов настоя 
Васил Божков да плати дълговете си към държавата в размер на 700 милиона лева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна