Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма напрежение в ромския квартал на Ямбол след пълната карантина

| обновено на 11.05.20 в 11:30
Снимка: БГНЕС

Няма напрежение в ромския квартал на Ямбол, който е поставен под пълна карантина заради огнища на коронавируса. От днес там са въведени още по-строги мерки, като от района е забранено излизането, включително и за отиване до работа. За спазването на реда денонощно ще следят патрули на полицията и жандармерията.

Седмица след въведената карантина в ромската махала, резултатите са обнадеждващи, посочи областният управител Димитър Иванов.

„Аз съм убеден с мерките, които предприехме, че  до няколко дни ще успеем да овладеем изцяло тези повече случаи, които се натрупаха в района“, каза той.

След няколкото критични дни в областната болница ситуацията също започва да се нормализира.

За последното денонощие няма положителна проба, със симптоми са приети само двама пациенти. Предстои да бъдат изписани трима.

От Здравната инспекция е издадена нова заповед, в която се посочва, че районът може да бъде напуска единствено за лекарства и медицинска помощ.

„Като се съобразяваме и с техните работодателите, няколко дни работниците да си останат в карантинирания район, за да се наблюдава тяхната симптоматика и да не създаваме допълнително напрежение във фирмите, които работят“, добави Иванов.

70 са диагностицираните случаи на коронавирус в областта. Двете Covid-19 отделения в областната болница остават пълни, има пациенти и в реанимация.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени