Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват финалите в БФБ е-баскет лигата, Везенков продължава без загуба

Снимка: БФБ

БФБаскетбол беше първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант на своето първенство. И то вече е във финалната си фаза. След десетки изиграни мачове в БФБ е-баскет лигата при сериозен зрителски интерес както в социалните мрежи, YouTube и преките предавания в ефира на ТВ1, плейофите са в етап - финали в Дивизиите.

В един от най-чаканите сблъсъци в полуфиналите - между Йордан Минчев от Левски Лукойл и Александър Матушев от Ямбол, Фортуна се намеси и определи победителя. След разменени победи поради невъзможност за изиграване на трети мач в серията, победител чрез служебен жребии стана юношата на ямболския тим. Във финала на своя плейоф Матушев ще играе срещу фен на Рилски спортист-2 от А група мъже. В другия финал от този поток Александър Папазов с Левски Лукойл ще спори с Джеди Мастърс, като и двамата спечелиха полуфиналните си серии с 2-0.

Александър Везенков продължава да е перфектен с джойстик в ръка. Националът ще спори с друг представител на Джеди Мастърс след две нови победи в шампионата и 19 поредни. Очертава се голяма битка във финала на потока срещу крилото на Олимпиакос и представителя на националния отбор до 16-годишна възраст Цветомир Бонев от Черно море Тича. Талантът на варненци спечели трудно серията си срещу фен на Левски Лукойл и ще спори за място на евентуален финал срещу Везенков с Ясен Милов от Спортни таланти, представящ отбора на брат си Александър А1 Академик (София).

Милен Дудев от Рилски спортист беше спрян в полуфиналите от Филип Берг от Шампион 2006, след загуба в третия мач от серията в полуфиналите. Така за титлата в Дивизия 15 Берг ще спори срещу непобедения до сега Ерик Искренов с Левски Лукойл. Искренов, който е кадър на школата на Академик 17, спечели оспорван мач в групата срещу Берг с минималното 92:91.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени