Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божков пусна есемес кореспонденция, за която твърди, че е с Горанов

| обновено на 15.05.20 в 13:09
Васил Божков
Снимка: БГНЕС

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се намира в Дубай, разпространи чрез Фейсбук тази сутрин есемеси, за които твърди, че си е разменил с финансовия министър Владислав Горанов.

Преди дни казах, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ (Държавната комисия по хазарта - б.р.). Ето как се случваше:", пояснява Божков над скрийншотовете на съобщения.

Публикувани са два есемес диалога. Единият е през 2018 г., когато председател на Държавната комисия по хазарта е Мария Филипова. Бизнесменът пише за „девойка“, с която не може да влезе във връзка, но получава уверение, че същата е получила ценни указания.

Другият диалог е проведен през януари тази година. Тогава, според написаното, Васил Божков изразява недоволство, че работата му е саботирана от „Комисията“, а записаният като „Влади Горанов“ отвръща, че ще разговаря с човек, когото нарича „Сашо“, „да не смесва нещата“.

По същото време Държавната комисия по хазарта е оглавявана от Александър Георгиев и става известно, че лотарийните компании на Васил Божков не са плащали такси в установения размер, от което държавният бюджет е ощетен със 700 милиона лева.

Самият Георгиев на 1 февруари беше обвинен в длъжностно престъпление.

Горанов няма да коментира 

В реакция на публикацията на Божков във Фейсбук в свое съобщение министерството на финансите припомни днес, че министър Владислав Горанов на брифинг в Народното събрание на 8 май е коментирал и изразил своята позиция относно твърденията на г-н Божков.

„Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лева към държавната хазна“, посочват от ведомството. 

Коментар по темата можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени