Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Горанова: Не знам как ще тренираме на метър и половина, като каратето е контактен спорт

От 13 май националният отбор по карате има право да се подготвя на националната база „Белмекен“.  Във високопланинския център до 2 юни на лагер са повикани Александра Стублева, Стефан Петков, Васил Ривов и Ивет Горанова. Ивана Каменова също е била сред състезателите повикани за подготовка, но родителите й са отказали да я пуснат заради пандемията от Covid-19. Заедно със състезателите през целия период ще е старши – треньорът на тима Ангел Ленков и кондиционният треньор Слави Топузов, а на смени ще присъстват селекционера Борислав Иванов и Марин Маринов.



„Началото беше лек стрес, защото ние не сме свикнали да сме затворени на едно място. След толкова много пътувания и състезания беше трудно, но лично на мен ми повлия добре, защото имах време да си отпочина от състезания и лагери. Сбрах енергия и се подготвих за следващите състезания, които ми предстоят“, разказа за БНР най-добрата ни състезателка по карате Ивет Горанова.

„Тези два месеца бях в къщи. Тренирах в къщи и то всеки ден. Гледах да не пропускам тренировка и не си позволявах повече от един ден почивка. Виждах се с приятели от време на време. С треньорът ми се чувахме всеки ден. Той ми казваше какво да тренирам и аз го изпълнявах. Имах възможността да взема всички уреди и всички неща за тренировка от залата. Тренирах нормално в къщи. Имах всички условия, защото съм в къща с голям двор. Тока можех да правя всякакъв вид тренировки, дори и тичания.

Мерките за безопасност тук на Белмекен са доста строги. Нямаме право да се храним заедно. Всеки е в самостоятелна стая. По време на тренировка трябва да спазваме метър и половина разстояние, но не знам как ще стане това. Може бе ще правим само техника без спаринг. Навсякъде носим маски. Не трябва да се здрависваме. Нямаме право да напускаме базата. Ако излезем трябва да  отново да минем през изследвания“, допълни бронзовата медалистка от световното първенство през 2018 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна