Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен вече работи

Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ вече работи, след като бе затворено на 30 април заради заразен медицински персонал с коронавирусна инфекция, от която почина един лекар. Това съобщи кметът на Сливен Стефан Радев.

Към момента общият брой на потвърдените с коронавирус на територията на общината е 72, като за последните две седмици от кварталите „Надежда“ и „Речица“ новорегистрираните случаи са общо четири.

Близо 30% от потвърдените случаи на коронавирус в Сливен са били от квартал „Надежда“, съобщи кметът Радев и допълни, че предприетите карантинни мерки и засилено полицейско  присъствие там остават в сила до 22 май:

„Да, бих казал, че дават добър ефект тези мерки. Едно от най-важните неща, които направихме беше да постигнем разбиране в хората, които живеят там и смятам, че до голяма степен това ни помогна, че постигнахме такова разбиране и съдействие на общността“.

Общо 600 души са били карантинирани в „Надежда“, сега те са по-малко от половината. До момента 51 са излекуваните пациенти, 7 са починалите, а 14 са активните случаи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!