Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейсбук стартира платформа Facebook Shop за връзка на малкия бизнес с клиенти

Социалният медиен гигант "Фейсбук" обяви, че стартира интернет платформа за електронна търговия Facebook Shop, която има намерение да помогне на малкият бизнес да продава по-лесно продуктите си на крайни потребители, съобщи изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг по време на интернет събитие в реално време във вторник вечерта.

Новата услуга за онлайн продажби ще бъде достъпна за Facebook и Instagram, като целта ѝ е да улесни малките предприятия да продават продуктите си онлайн.

Интернет магазините ще използват съвместната екосистема на Facebook, Instagram и WhatsApp, за да улеснят клиентите да намерят продуктите, които искат, където и да се намират, и да могат да се свържат с бизнеса, продаващ тези продукти, ако се нуждаят от повече информация.

Фирмите ще могат да създадат частична персонализирана витрина във Facebook, до която клиентите на социалната медия ще могат да получат достъп чрез Facebook, Instagram или реклами.

Компанията за социални медии заяви, че услугата Facebook Shop е безплатна и ще прави лесно създаването на единен онлайн магазин, до който да имат достъп клиентите на Facebook и на Instagram.

Facebook заяви в прессъобщение: "Това означава, че всеки продавач, независимо от неговия размер или бюджет, ще може да осъществява онлайн бизнес и да се свърже с клиенти, където и когато е удобно за тях".

Клиентите ще могат да изпращат в бъдеще бизнес съобщения и чрез WhatsApp, Facebook Messenger или Instagram Direct, за да получат поддръжка и да проследят съответните доставки на заявените от тях стоки.

"През последните три месеца фирми от всякакви размери бяха принудени да променят бизнес моделите си и да се адаптират към продажбите онлайн заради коронавирусната пандемия", посочват от Фейсбук и допълват:

"Ускорихме развитието си на нови продукти, като предоставяме на фирмите по-добри средства за връзка с потребителите и помагаме на предприятия, които нямат онлайн присъствие, да управляват продажбите си онлайн".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна