Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молитвите за Рамазан байрам в страната ще се проведат пред джамиите

На открито и при физическа дистанция от метър и половина

Премиерът Бойко Борисов проведе среща с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи
Снимка: Пресслужба на МС

Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи в навечерието на празника Рамазан байрам.

Акцент в разговора бяха противоепидемичните мерки в условията на пандемия, които се налага да бъдат спазвани от всички граждани, съобщиха от пресслужбата на МС.

Стана ясно, че  молитвите за Рамазан байрам ще се провеждат при спазване на всички мерки като физическа дистанция от метър и половина, с маски, на открито и пред джамиите.

„Така, както единствено ние в Европа, а може би не само в Европа, не си затворихме нашите православни храмове по времето на нашите най-светли празници, абсолютно същото важи и за Вас. С уважение на религията, ползвайки маски, дезинфектанти, в двора, пред джамията съответно ходжата да си направи молитвите“, каза премиерът Бойко Борисов на срещата в Министерския съвет, на която присъстваха и членове на Националния оперативен щаб за Covid-19.

„Искам да изразя благодарността  - към Вас лично и към правителството и към щаба (за усилията), които полагате за целия български народ. Още веднъж се гордеем за това, че сме граждани на България, с това, което българският народ успя да постигне. От една страна (усилията), които правителството полага за живота и здравето на българите, от друга страна – мъдростта на целия български народ да спазва правилата, за да може да не се разпространява тази болест или да се разпространява в нормални граници“, каза главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи на срещата с премиера Борисов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна