Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двубоите от НБА могат да се доиграят в "Дисни Уърлд"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Увеселителният комплекс "Дисни Уърлд" в щата Флорида е категоричният фаворит да приеме потенциалния рестарт на сезона в Националната баскетболна асоциация, пишат американските медии.

Ръководството на асоциацията продължава да търси различни варианти за доиграване на сезона, който бе спрян в средата на март, след като двама баскетболисти на Юта Джаз дадоха положителни проби за Covid-19. Сред обсъжданите варианти са сезонът да продължи в "Дисни Уърлд" или в Лас Вегас, но по всичко личи мнението Орландо да бъде градът домакин надделява.

В "Дисни Уърлд" се намира и огромният спортен комплекс на телевизионния гигант ESPN, което към момента накланя везните сериозно в полза на Орландо. Според комисионера Адам Силвър там ще бъде най-лесно баскетболистите да бъдат поставени в "балон", изолиран от останалия свят, и да доиграят остатъка от сезона.

Според медиите в САЩ от НБА се надяват сезонът да може да се възобнови до средата на юли месец. От 8 май асоциацията разреши поетапното отваряне на тренировъчните центрове, за да могат баскетболистите да започнат физическа подготовка.

Окончателно решение за това дали сезонът да бъде продължен, или прекратен се очаква да бъде взето в началото на юни месец.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна