Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП пита Горанов за актуализация на бюджета

Снимка: Ани Петрова

БСП поиска финансовият министър Владислав Горанов да изрази становището на ръководеното от него ведомство за промените в Закона за ДДС пред  депутатите.  Народният представител от социалистите Филип Попов заяви, че Горанов трябва да обясни ще се стигне ли до актуализация на бюджета:

„Може да се приемат всякакви данъчни закони, но право е на Министерски съвет да внася актуализация на бюджета. Нека да уведоми народните представители, българското общество, възнамерява ли и в какви параметри следва да се направи тази актуализация. Моля да поканите министъра на финансите Владислав Горанов да дойде и да изрази становището на Министерството на финансите по така представените законопроекти“.

Предложенията на управляващите за намаляване на ДДС-то от 20% на 9 на сто за ресторантьорския бизнес ще бъде обсъдено на първо четене в пленарна зала. По-ниската ставка се предлага и за книгите. Текстовете вече получиха одобрението на Комисията по бюджет и финанси, въпреки възраженията на финансовия министър Владислав Горанов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени