Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галина Тимова: Българският учител се нуждае от свобода, подкрепа и доверие

Галина Тимова
Снимка: Личен архив

„Един учител не е добър, защото прави успешен час или урок. Един учител не може да се нарече успешен само защото някои от учениците му имат успех. Той трябва да вижда класовете си, стотиците си възпитаници успешни. Това е удовлетвореността на днешния професионалист.“

Това заяви пред Радио София Галина Тимова, която е преподавател и зам.-директор на 75-о основно училище „Тодор Каблешков“, в което се намира в столичния квартал „Факултета”.

Нейното вълнение е породено от новината, че тя е сред 31 педагози в София, отличени с грамота "Неофит Рилски" от министъра на образованието по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Наградата не е лична, не може да бъде лична. Приемам я като награда за всички нас - за всяко едно дете, което се е старало в клас, за всеки колега, който ти е помагал и споделял идеи. Това е успех и за всеки родител, който е повярвал на учителя, дал му е криле и шанса да работи с неговото дете и заедно да постигат мечти.“

Галина Тимова не пропусна да благодари и на всички директори, които в професионалния ѝ път са ѝ дали възможност за работа и развитие.

Българският учител наистина се нуждае от свобода, подкрепа и доверие, подчерта Тимова. И отбеляза, че актуалните предизвикателства пред нея и колегите ѝ са свързани с работата с уязвими групи и амбицията 75-о основно училище да се развива като иновационно.

Чуйте разговора на Катя Василева с отличената Галина Тимова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна