Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детските градини и ясли в Сливен отварят от 29 май

Снимка: БГНЕС

От 29 май детските градини и ясли в Сливен ще заработят отново. Това е решено по време на среща между кметът на общината Стефан Радев и директорите на детските заведения. 

В дните до отварянето те ще бъдат заредени с необходимите хранителни продукти и дезинфекционни препарати и предпазни средства, за да могат да заработят в пълна готовност. 

В края на следващата седмица педагогическият и непедагогическият състав също ще бъде готов да започне работа. 

Според предварителното проучване на общината се очаква по-малък брой деца да започнат да посещават детските градини, като се предвижда плавно увеличаване на броят им. Очакваният брой в група е до 16 деца, които ще имат повече занятия и игри на открито. 

По заповед на здравния министър родителите трябва да подпишат декларация за информирано съгласие, че са запознати с предприетите мерки в детското заведение и доброволно желаят детето им да го посещава.В момента тече обезпаразитяване и почистване на дворните пространства и откритите площадки. 

Предвидена и периодична дезинфекция в детските градини.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от