Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Компанията Zoom представи проект за пълно криптиране на видеокомуникациите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Компанията Zoom Video Communications обяви в петък, че е готова с проект, предлагащ криптирани "от край до край" на нейните видеокомуникации.

Предложението е създадено от екип на фирмата Keybase, стартъп за криптиране, който беше придобит от Zoom по-рано този месец в опит да повиши сигурността на предлаганите от нея услуги. Самият проект е публикуван в GitHub.

Компанията Zoom призова експерти по криптовалута, нестопански организации и клиентите да дадат обратна информация за направеното предложение.

"След като оценим тази обратна връзка за интегриране в окончателния дизайн, ще обявим нашите инженерни етапи и цели за внедряване на криптиране "от край до край" за потребителите на Zoom", отбелязват от компанията.

Решението на Zoom идва, след като редица компании и организации взеха решение да ограничат или дори да забранят използването на приложението за видеовръзка на фирмата, позовавайки се на опасения за сигурността. Подобни указания преди време бяха дадени от Alphabet Inc, компанията-майка на Google, от  Федералното външно министерство на Германия и от Сенатът на Съединените щати.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!