Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитрия Попстойкова: Вярвам, че Мария ще успее да се класира за Олимпиадата

Вече няколко дни част от националния отбор по  бадминтон  е на подготовка в националната база  "Спортпалас" във Варна. В лагера са включени сестрите  Стефани и Габриела Стоеви, Линда Зечири,  Даниел Николов, Димитър Янакиев и Мария Мицова. Там са и личните треньори на част от състезателите Михаил Попов, който подготвя сестри Стоеви и Димитрия Попстойкова – личен треньор на Мария Мицова.



„Тук всичко върви по план. Организацията е много добра. Изключително много се държи на дистанцията, на дезинфекцията. Имаме график за хранене. Аз и Мария сме в една стная, както и сестри Стоеви, но всички останали са настанени самостоятелно. Докторите всеки ден се срещат със спортистите. Мерят температурата им. За първи път ние посещаваме „Спортпалас“ и аз съм изключително доволна“, това заяви специално за БНР една от най-титулуваните ни състезателки по бадминтон, сега личен треньор на Мария Мицова – Димитрия Попстойкова.

„Мария се справя доста добре. Чувства се много добре. Започва да усеща нещата. Но и чувства лека умора, което е нормално. След два месеца изолация има риск от травми и това ме притеснява. Но…това е моята работа. Дозирам натоварванията с почивка. Обратната връзка между състезател и треньор е много важна. Когато Мария ми каже, че се чувства изморена или пък нещо я боли, намаляваме натоварванията“, допълни носителката на бронзов медал в отборната надпревара от европейско първенство.


„Смятам, че решението за отлагането на Олимпийските игри в Токио беше най-рационалното. В момента ранглистите са замразени. Чакаме да видим каква ще бъде съдбата на квалификационният период – дали ще бъде удължен или ще остане както до сега. В момента Мария е на 76-то място в света. 100 точки е разликата й със втората ни ракета Линда Зечири, много е малка. Сигурна съм и вярвам, че Мария ще успее да се класира за Олимпийските игри, ако такива има, разбира се“, допълни Димитрия Попстойкова.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна