Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17-годишен моторист без книжка блъсна жена, тя е в кома

| обновено на 23.05.20 в 17:16
Снимка: Радио Пловдив

40 жена е в кома, след като е била блъсната от 17 годишен моторист без книжка. Водачът е избягал от произшествието, което е станало вчера в квартал „Долни воден“ в Асеновград. Окръжният прокурор Румен Попов заяви, че 17 годишният моторист е взел 250 кубиков мотор от свой познат. Той му го е предоставил въпреки, че момчето няма книжка и осъждано два пъти за управление на МПС без правоспособност.

Младежът и собственика на мотора, който е на 42 години, ще бъдат задържани за 72 часа и ще им бъде повдигнато обвинение. Прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

"Не виждам по-логично действие от наша страна. При положение, че това лице няма намерение да се поправи и за съжаление в момента нещата изглеждат твърде лошо. Жената е в критично състояние, бори се за живота си", обясни Румен Попов.

По време на инцидента 17-годишното момче е имало и спътник, който го е уговарял да се върнат на местопроизшествието, но той не се е съгласил. След това той е върнал мотора на неговия собственик и платил 100 лева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени