Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова обяви, че влиза в политиката с план за 2,5 млрд. лева

| обновено на 23.05.20 в 14:40
Снимка: Изправи се.БГ

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се. БГ“ Мая Монолова обяви амбиции за влизане в политиката на следващите избори. Заявката тя направи на протест пред Министерски съвет, организиран съвместно с майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“.  Манолова обяви 19 мерки за излизане от кризата, породена от заразата Covid-19.

Мерките са насочени към бързото възстановяване на работните места в следващите 19 месеца. Част от тях трябва да стимулират наемането на български сезонни работници, създаване на семейни стопанства и държавно предприятие за изкупуване на селскостопанската продукция от дребните производители.

Предлагат се и държавни чекове за услуги за грижа за децата, възрастни и със хора специални потребности; безплатни ясли и детски градини; подпомагане на самотните родители; преизчисляване на пенсиите, временно премахване на определени данъци; мораториум за 19 месеца на безконтролния ръст на цените на ток, парно, вода. 

В плана на "Изправи се БГ" основата е да има работа за всеки, каза Мая Манолова и обясни, че програмата ѝ е на стойност 2,5 млрд. лв. и ще бъде обсъждана в следващите месеци:

"С тази програма ще се явим на избори. Ние, гражданите, ние ще станем първа политическа сила! Ние и сега сме сила, но ще го покажем на изборите. "Изправи се България" и тези там ще паднат!".

На протеста пред МС Манолова и събралите се поискаха оставката на правителството и посочиха, че обявените от него антикризисни мерки обслужват приближени до премиера.

Мая предлага заплатите и осигуровките на до 50% от персонала на малките фирми да бъдат поемани от държавата. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна