Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на българския печат

Български вестници
Снимка: Ани Петрова, БНР

„17 от плажовете по нашето Черноморие ще предлагат това лято безплатни чадъри и шезлонги“, съобщава "24 часа"  като цитира думи на министъра на туризма Николина Ангелкова. На останалите плажни ивици цените ще варират между 1 и 5 лева. Без пари ще са плажовете на Каваци-Юг, Каваци-Север, Елените, ММЦ Приморско, Царево-център, Ахелой, Обзор-Юг, и други по-малки, уточнява в публикацията си „24 часа“.

„Детските градини – полупразни“, пише в заглавие на първата си страница „Труд“. Допитване на вестника е показало, че половината от родителите в страната няма да пуснат децата си на ясла или детска градина.

Официалните анкети на общинските ясли и детски градини също показват разделение по темата. В София едва 26% от родителите ще пуснат децата си на детска градина още през първата седмица. В Бургас процентът е 48, а във Варна 58. В Шумен обаче проучването е показало, че 70  на сто от децата ще се върнат в детските градини, допълва „Труд“.

„Грози ни втора епидемична вълна през есента“, пише „Монитор“, като цитира председателят на офиса на СЗО в България доц. Михаил околийски. По думите му втора вълна от Covid-19 ще има, ако хората не се съобразяват и не спазват  все още налагащите се противоепидемични мерки.

ЕК ни наказва заради отпадните води, пише вестник „Дума“. Европейската комисия е открила наказателна процедура срещу България за неспазване на директивата за битовите отпадни води, съобщи инж. Димитър Куманов от сдружение „Риболовен клуб „Балканка“. По думите му санкциите ще бъдат заради липсващите и некачествени съоръжения за пречистване.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна