Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със 150 тона вода дневно „Биострой“ мие улиците на Благоевград

Снимка: Ани Петрова

Над 70 служители на общинската фирма по чистота в Благоевград се включват активно по поддръжката на зелената инфраструктура на общината. 14 бригади са разпределени първоначално по най-невралгичните участъци в града, каза в интервю за Радио Благоевград управителят на общинското звено, инж. Васил Бачев. От „Биострой“ продължават и с масираното измиване на уличната мрежа.

От днес се активизира дейността по подрязване на дърветата и освежаване на тревните площи на територията на община Благоевград. Усилията са насочени най-вече към избуялата и опасна растителност, която може да създаде предпоставки и за инциденти, каза управителят на „Биострой“, инж. Васил Бачев.

Той не скри факта, че е имало момент, в който пространството около парк Бачиново е било позанемарено. Сега обаче,  ситуацията е коренно различна. Почистени са всички участъци, както и пешеходната зона в посока тенискортовете и бейзболното игрище.

Продължава почистването на затревените и паркови зони по всички градски квартали. Вече са на ход и пет автомашини, които са започнали измиването на уличната мрежа.

Над 150 т. вода се изразходват в хигиенизирането на улиците. Снабдяването става единствено и само от реката, подчерта шефът на „Биострой“.

Той допълни, че една част от добитата зелена отпадъчна маса се предава за изхранване на животните в благоевградския Зоопарк, а останалата се компостира.

Васил Бачев коментира и най-щекотливата за предприятието тема, с възрастта на автопарка. Според него в близките месеци се очакват два нови тежкотоварни автомобила. Предстои подновяване и на сметосъбирачните машини.

Чуйте в звуковия файл разговора с инж. Васил Бачев:
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени